Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

ανασκόπηση σαβάτου 15.11

Αρκετά καλές όλες οι ταινίες που είδα. Χωρίς να τις προτείνω με τρέλα βέβαια. Λοιπόν:

  1. Το Sugar, από τους δημιουργούς του περσινού Half Nelson και ως εκ τούτου το περίμενα περισσότερο σφιχτό και δυνατό. Παρακολουθούμε τη διαδρομή του νέγρου λατίνου Sugar από τα τον Άγιο δομήνικο προς το αμερικάνικο όνειρο, με διαβατήριο το Baseball (πως διάολο παίζεται αυτό το άθλημα;). Η ιστορία δίνεται με απλότητα χωρίς αβανταδόρικη κινηματογράφηση. Ανεξάρτητος κινηματογράφος(ως προς τη ματιά, το θέμα αλλά και το budget) από young americans στην κυριολεξία. 2-3 σκηνές (εκεί όπου τα στερεότυπα ανατρέπονται) είναι διαμάντια.
  2. Helen: με μεγάλη έμφαση στην καταγραφή του αστικού τοπίου, και του πως αυτό επιδρά στις αστικές ιστοριές, το project "civic life" του καλλιτεχνικού ζευγαριού lawlor & molloy επιστεγάζεται με την μεγάλου μήκους ταινία Helen, γυρισμένη στην ιρλανδία. πολύ καλή φωτογραφία, ερασιτέχνες ηθοποιοί, μια προσπάθεια για απόδοση της ζωής ως έχει. μου θύμισε το elephant του g.v. sant. ενδιαφέρον να δε κάτι κανείς από το αφιέρωμα που τους κάνει το festival. (CIVIC LIFE σήμερα στις 3)
  3. 'Ασε το κακό να μπει: να το δεις οπωσδήποτε αν γουστάρεις ταινίες με vampir και οι γνωστές αμερικανιές του είδους σε έχουν κουράσει. εγω σε κάποια σημεία ανακατεύτηκα και έκλεισα τα μάτια μου(βοηθούσε και η ώρα της προβολής). Δεν είναι το είδος μου. Απ' την άλλη, η αισθητική της, τόσο στο τρόπο της αφήγησης όσο και στην φωτογραφία, είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: